Si us interessa, la xerrada i tertúlia serà a les 21:00 a la biblioteca, en motiu d'una de les trobades del club de lectura que queda oberta a tothom qui estigui interessat en el tema.
De fet, en la seva darrera novel.la "EL TESTAMENT DE L'ÚLTIM CÀTAR", Dalmau fa sortir en la trama les pintures murals medievals de l'església de Sant Martí de Puig-reig, i això ens va motivar a convidar-lo per esbrinar quina relació podrien haver tingut els templers de Puig-reig amb els càtars.
Com a historiador i escriptor és autor de nombroses publicacions en l’àmbit de la història i de la novel•la històrica.
Ha rebut diversos guardons, entre els quals: Premi de la Crítica Serrador de literatura infantil i juvenil, 1985, per Pels camins de la història d’Igualada, Néstor Lujan de novel•la històrica, 1997, per Terra d’oblit. El vell camí dels càtars o el Fiter i Rossell, 2004, per Primavera d’hivern.
Té, a banda d’aquestes, diverses novel•les publicades com per exemple: El cor de l’espiral, 1994; Capsa de records, 1995; L’amor de lluny, 2001... És autor d’altres llibres com Les festes tradicionals que no hem de perdre, 2005; Cartes a un jove polític: què pots fer pel teu país, 2000; Una escapada al país dels càtars, guia de viatge, 2002;
La seva obra ha estat traduïda al francès. Forma part de l’equip de redacció de la “Revista d’Igualada”. Participa sovint com a col•laborador en programes de ràdio.
Els càtars han estat el seu centre d’interès en nombroses recerques i treballs literaris. Antoni Dalmau també formà part de l’equip que va redactar el Camí dels Bons Homes, va participar directament en la preparació de la versió primera de l’ exposició sobre el món càtar que es va fer al Museu d’Història de Catalunya –l’any 2003- i va escriure un dels textos del catàleg que l’acompanyava. I, encara, el darrer llibre que ha publicat és El testament de l’últim càtar, l’any 2006.
A la llum de les aportacions recents de la historiografia ens presentarà a través de les seves novel.les, el pensament i la forma de vida d’aquestes persones. També la seva persecució tant religiosa com política i els territoris on van viure i on es va refugiar.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada